Töltött káposzta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 fej kelkáposzta
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • bors
  • 1 nyers tojás
  • 2 dl tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

A kelkáposztafejet megmossuk, leforrázzuk. Olyan töltelékkel töltjük, mint a töltött paprikát. A rizst megfőzzük. Amikor kihűlt, a darált húsba keverjük, majd a tojást és a fűszereket is belekeverjük. A kelkáposztákat megtöltjük, spárgával összekötjük. Annyi sós vízben főzzük, hogy a kelfejeket félig ellepje. Ha az egyik oldala puha, megfordítjuk. Levét kevés rózsaszínű rántással felfőzzük. Ízesíthetjük vagdalt kaporral, sóval, citromlével. A visszamaradt mártást tejföllel elkeverjük, majd a káposztára öntjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.