Töltött káposzta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2 fej kelkáposzta
- 70 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- só
- bors
- 1 nyers tojás
- 2 dl tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
A kelkáposztafejet megmossuk, leforrázzuk. Olyan töltelékkel töltjük, mint a töltött paprikát. A rizst megfőzzük. Amikor kihűlt, a darált húsba keverjük, majd a tojást és a fűszereket is belekeverjük. A kelkáposztákat megtöltjük, spárgával összekötjük. Annyi sós vízben főzzük, hogy a kelfejeket félig ellepje. Ha az egyik oldala puha, megfordítjuk. Levét kevés rózsaszínű rántással felfőzzük. Ízesíthetjük vagdalt kaporral, sóval, citromlével. A visszamaradt mártást tejföllel elkeverjük, majd a káposztára öntjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.